Zorgen voor een partner, familielid, vriend of vriendin met dementie is intensief en veeleisend. Als mantelzorger komt er dagelijks veel op je af. Ruim een kwart (27%) van de mantelzorgers zorgt voor een naaste die in een verpleeghuis woont. Uit de Dementiemonitor 2022 blijkt dat deze groep zich steeds zwaarder belast voelt. (bron Alzheimer Nederland). 1/3 van de mantelzorgers draagt de zorg alleen. Dit maakt het extra zwaar.

Alzheimer Nederland pleit ervoor dat mantelzorgers meer aandacht en ondersteuning krijgen en dat er vanuit het verpleeghuis meer (passende) activiteiten voor mensen met dementie worden georganiseerd. Daarom deze training.

Dementie is uitdagend reis voor alle betrokkenen. Het kan een heleboel emoties en veranderingen teweegbrengen. Maar weet dat je niet alleen bent. Deze training is speciaal voor jou, om je te helpen omgaan met de ups en downs, om liefdevol te blijven, zelfs als herkenning vervaagt. Zelfzorg hierin is ontzettend belangrijk

Wat staat er op programma: praktische tips, een luisterend oor, ervaringen met andere mantelzorgers delen, (h)erkenning vinden. Informatie en advies. Opladen en ontladen, van elkaar leren maar vooral ook bewegen op muziek. Bewegen werkt stress verlagend en meer rust doordat tijdens het bewegen uit het hoofd je komt. Bewegen is ook een uitlaadklep en kan helpen de accu weer op te laden, zodat je weer met nieuwe energie als mantelzorger verder kan zorgen.

Tijdens de mantelzorgtraining komen verschillende thema’s voorbij en gaan we vooral ook bewegen, leren hoe bewegen kan bijdragen en een manier kan zijn om je te uiten. Je hoeft hiervoor helemaal niets al van te voren te kunnen.

En natuurlijk ook leren hoe dans, beweging en muziek misschien wel een nieuwe manier kan zijn om te verbinden met degene voor wie je zorgt. Ik als danstherapeut deel graag met kennis en ervaringen met je.

Jij als mantelzorger staat centraal in deze training.

 

Praktisch:

  • 3 bijeenkomsten van 2 uur
  • maximaal 10 deelnemers   

 

Bijeenkomst 1: Kennismaken, (h)erkenning vinden

Bijeenkomst 2: Het belang van zelfzorg

Bijeenkomst 3: Verbinding door muziek en bewegen 

 

Elke bijeenkomst heeft bewegen op muziek als onderdeel. Waarbij ook vooral thema’s in beweging worden onderzocht maar ook als middel om te ontladen, energie op te doen en plezier te hebben.

Meer informatie over de mantelzorgtraining? Mail me op linda@verbindendoordans.nl