STEL JE VOOR:

Bewoners met dementie die dansen en genieten van muziek. Familieleden die kostbare momenten van verbinding ervaren. De zorgvuldig geselecteerde muziek wekt verborgen herinneringen en verhalen tot leven. Dit is de onschatbare waarde van de Disco van Verbinding.

Met beweging, muziek en expressie creƫren we een veilige omgeving waarin herinneringen tot leven komen. Samen met familie en mantelzorgers stimuleren we interactie. Hierdoor ontstaan prachtige momenten van echt contact. De momenten die vaak zo gemist worden.

Iedereen kan dansen! Zittend, staand, met hulpmiddelen, alleen of samen. De disco is er voor mensen met dementie, hun familie, vrienden en mantelzorgers.

Ik nodig jou uit om deze waardevolle ervaring te delen binnen je organisatie.
Ontdek hoe dans en muziek de fysieke en emotionele gezondheid van mensen met dementie bevordert.

OVER HET ONTSTAAN VAN DE DISCO VAN VERBINDING:

Als danstherapeut dans ik met mensen met dementie.

De verbinding die ontstaat met het lichaam geeft ruimte voor emoties en vergeten verhalen komen boven. Dit is fantastisch om te zien en vaak denk ik hierbij bijvoorbeeld aan de familieleden, die zouden dit ook moeten meemaken!

Daarom heb ik de disco van verbinding bedacht, uitgewerkt en bied ik deze aan.

Met de disco van verbinding wil ik mensen bij elkaar brengen. Geliefden, familieleden, kinderen, kleinkinderen, mantelzorgers en andere naasten.

Samen dansen is enorm krachtig en waardevol voor nu en later!

ERVARINGEN VAN DANSERS:

  • Ik voel weer dat ik leef!
  • Ik word weer een beetje jong op mijn oude dag
  • Dit zouden we veel vaker moeten doen
  • Ik heb mijn vrouw in tijden niet zo gelukkig gezien
  • Ik vond het spannend om met mijn moeder te dansen maar nu achteraf voel ik hoe waardevol het was
  • Ik dans! ik dans! En dat heb ik nog nooit gedaan. Zegt een danseres terwijl ze niet kan ophouden met lachen
  • Ik had geen idee dat mijn tante zo gek op dansen is, wacht ik maak een filmpje voor de rest van de familie
  • Pap, het is net alsof we weer naar dansles gingen. Vader en dochter zaten vroeger samen op rock & roll en dansen tijdens de disco op hun favoriete liedje